Tankespinn; skjerp dere. Ja, du.

"TCMN er en dårlig rollemodell" - "Fotballfrue gjør at jeg føler meg dårlig" - "Bloggerne påvirker baaare negativt" - "Det er bare reklame på dagens blogger"

Hørt regla før? Har du noen som helst gang lest en positiv artikkel om toppbloggerne? Ikke? Nei - ikke jeg heller og ingen av de jeg har spurt heller. For jeg, jeg er så forbanna lei av å lese om hvor dårlige bloggerne tydeligvis er. Jeg er så UENIG at det lyser i øynene mine hver gang noen tar det opp.

La meg gjøre et par poenger klart før jeg fortsetter, og som kanskje åpner øynene til et par-tre folk:

◊ Det er valgfritt å lese blogger. Ingen har tvunget deg inn på bloggen og sagt at dette, det MÅ du lese. Å lese blogger velger du faktisk selv. Hvis det bare bringer noe negativt inn i livet ditt, hvorfor gjør du det da?
◊ Hvis du er for ung til å se ting i perspektiv - bør du spørre deg selv/vennene/foreldrene dine om du burde være på internett. Bloggerne deler ikke hele livet sitt på bloggen.
◊ De som blogger er bare mennesker, ikke roborter, de har et liv, akkurat som både deg og meg. Du kan ikke forvente et de kan svare på alt for deg, eller at de utleverer livet sitt fra A til Å bare fordi du klikker deg inn på bloggen - som skrevet over, de er bare mennesker.

Det jeg hører mest om i sammenhengen om at bloggerne er så dårlige forbilder - det handler om unge jenter. Jenter som er mye yngre enn meg og som klikker seg inn på de store bloggene. Selvfølgelig gjør de det, og selvfølgelig blir de påvirket. Jeg som har hatt 19 år på beina blir påvirket, og da blir jenter på åtte år også det. Da tenker jeg automatisk følgende: Hvem har ansvaret for disse jentene som blir påvirket? Foreldrene eller bloggerne? Det er kanskje foreldrene som må ta i ett tak her? Ikke bloggerne? Min mening er klar: Foreldrene må ta ansvar for hva barna kommer over på internett. 

Jeg, personlig, mener bloggere er flinke til å motivere og gi inspirasjon. Fotballfrue deler matoppskrifter, Eirin Kristiansen viser treningsopplegget sitt og Marthe Borge viser livet som livsnyter. Hvorfor noen alltid skal vinkle dette negativt forstår jeg faktisk ikke. Virkelig ikke. Jeg tror absolutt ingen bloggere har som mål å gi svake jenter spiseforsyrrelser, overvektige menn dårlig selvtillit eller legge press på jenter som ikke burde være på internett.

Så må jeg legge til en siste ting; Dere som kommenterer negativt på blogger, jeg vet dere er sjalu og alt dette her, men hvorfor i alle dager bruker dere tid på dette? Hva får dere ut av det? Bedre selvtillit? Da ville jeg heller brukt tiden litt mer fornuftig. 

Neste gang du får problemstillingen "Hvordan påvirker bloggerne?" - TENK UTENFOR DEN LILLE BOKSEN. Ikke gi leserne det de forventer. Vis litt mer refleksjon enn resten.

Én kommentar

stine sørensen

03.10.2013 kl.12:07

wuhuu, bra tina!!

Skriv en ny kommentar

hits