Å flytte hjem

Ettersom jeg nå har flyttet til samme by som både mamma og pappa bor i, så jeg intet poeng i å betale husleie etter fire år. Penger rett på BSU og noen tusenlapper nærmere leiligheten på Majorstua. I tillegg er det jo selvfølgelig veldig hyggelig å se foreldrene mine ofte etter å ha bodd i andre byer i fire år.


Jeg har et problem med lyset på dette badet, men med dette filteret funker det tålig ok+.

Grunnene til å betale husleie har jeg innsett nå:

- Mine vaner og pappas vaner er ikke helt like angående lufting. Det har blitt et lite problem. Jeg må lufte soverommet mitt minst en gang i døgnet. Tvangstanker. Pappa er ikke så fan av at jeg har vinduet på vidt gap. Resultat: Jeg sjokklufter hele leiligheten mens jeg leser hjemme og han er på jobb. Funker prima. Jeg får lufta mi og leiligheten har aldri vinduene på vidt gap i mer enn 5 minutt.

- Leiligheten jeg bor i nå har jeg aldri bodd i før. Jeg har bare vært i den når jeg har vært på besøk hjemme...og mamma er visstnok ikke kokk eller vaskehjelp etter jeg endret adresse? Pappa lager dog kaffe til meg hver morgen. I går måtte jeg skifte på senga selv og jeg lagde middag i dag (men betalte selvsagt ikke for den). Må vaske rommet til helgen og.

- Studiehjørnet mitt (som er over halve spisebordet) blir rotet i. Da jeg skulle begynne i dag hadde noen spist halve kjekspakka mi (offseason, jeg har lov) og jeg måtte rydde bort ting som lå i veien. 

- Ettersom jeg er eneste jente og da også eneste som bruker tid på å smøre farga greier rundt om i trynet har vi hatt en diskusjon om lyset inne på badet. Spottene jeg aller helst vil bruke ryker tydeligvis ofte, men jeg sliter med lysstoffrør som sminkelys. Bruker derfor spottene i smug.

- Da jeg endelig innså at tøyet ikke vasket seg selv i denne leiligheten slik det har gjort de gangene jeg har vært hjemme på ferie, og fikk fingeren ut, så var tørkestativet fullt. Og det var ikke mitt tøy. Og jeg bretter generelt ikke tøy. Ikke mitt eget engang. 

Sånn blant annet. Det hender jeg teller til ti, men jeg er ufattelig takknemlig for at jeg har muligheten til å spare husleie hver måned så jeg kanskje får drømmeleiligheten en gang om 20 år. 

Kanskje viktig å poengtere at dette er skrevet med fryktelig mye ironi og ikke minst satt helthelt på spissen, for det er virkelig ikke noe problem for meg å bo hjemme :-) jeg er utrolig heldig som har muligheten til det. Dette er selvsagt ikke problemer, det er mer observasjoner av hvordan man legger til seg egne vaner når man styrer helt selv.

2 kommentarer

Fredrikke Gustavsen

29.08.2017 kl.17:07

ahahh, så gøy innlegg!

Tina Helen Bergem

29.08.2017 kl.18:27

Fredrikke Gustavsen: Så bra du likte det! :)

Skriv en ny kommentar

hits